Voor jeugddiensten

Een creatieve boost voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren lopen over van de energie. Als jeugddienst of jongerenorganisatie wil je die jeugdige kracht aanboren om het te laten groeien, om hen levenslessen mee te geven of gewoon om hen plezante creatieve momenten te bezorgen. Amadeo Kollectif biedt een brede waaier creatieve belevenissen die de verbeelding en veerkracht van jongeren prikkelen.

De kracht van verbeelding

Verbeelding geeft kinderen en jongeren veerkracht! Ze doet dromen, creëren, samenwerken … Met een vleugje fantasie creëer je nieuwe imaginaire werelden. Verbeeldingskracht verruimt de geest maar stimuleert ook sociale vaardigheden (bv. empathie, samenwerking). Via collectieve experimenten leren we van elkaars talenten en groeien we als mens.

Experimenteren en ervaren staat bij Amadeo Kollectief centraal. Aan de hand van een fantasierijk Imaginarium bieden we kinderen en jongeren een speelse beleving. Terwijl ze plezier maken met onze kunstzinnige installaties, leren ze ook over zichzelf en hun interesses, en die van anderen.

Een gemeenschappelijke creatie

De groep is de motor van het leren. Samen zijn we sterker dan alleen. Daarom werken we in onze sessies samen aan een collectief verhaal, project, product of toonmoment, zonder de behoeften van elk individu uit het oog te verliezen. En ook al staat het proces voorop, toch is het leuk dat iedereen trots kan bijdragen aan een gemeenschappelijk eindproduct. Wat dacht je van:

  • Een voorstelling rond een thema.
  • Een artistiek ingerichte ruimte of muurschildering.
  • Een alternatief klankconcert.
  • Een constructie die de verbeelding tart.

 

Creatieve sessies op maat van jouw werking

Onze manier van werken is simpel. We komen bij je langs om een eventuele samenwerking te bespreken. We bekijken dan samen jouw doelstellingen, doelgroep, een eventueel thema, de duur en frequentie van de sessies, materiaal uit ons Imaginarium en hoe de sessies passen binnen jouw werking, speelplein of opvang. Niets moet, alles kan.

De uitwerking van de sessies gebeurt in samenwerking met jouw begeleid(st)ers zodat we zeker zijn dat het aangepast is aan jouw doelgroep en in lijn ligt met jouw andere activiteiten.

Opties voor jeugddiensten

Prikkels

Ontdek

Lange trajecten

Ontdek

artistieke weken

Ontdek

Bekijk ook onze voorstellen per leeftijdsgroep.

Ontdek

Participatieve voorstellingen

Ontdek

Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden voor jouw cultuurcentrum.

Ontdek

Ontdek hier enkele voorbeelden

Ontdek