Ons verhaal

Schrijf mee aan ons verhaal

Door een ontmoeting tussen Pierre Beauvois en de bekende Franse geluidskunstenaar, Etienne Favre, ontstond de ‘muzikale tuin’. Hiervoor brachten ze verschillende artiesten, pedagogen en ambachtslui samen. Uit deze unieke combinatie van profielen en vaardigheden groeide een mooie samenwerking die uitmondde in Amadeo Kollectif: een kunsteducatieve organisatie gekend voor zijn fantasierijke Imaginarium.

A Kollectif Experiment in Imagination

Samen willen we de verbeelding van kinderen en jongeren stimuleren. We willen hen op een laagdrempelige manier laten proeven van cultuur en collectieve creatie. Want we zijn ervan overtuigd dat verbeelding veerkracht geeft. Ze doet dromen, creëren en samenwerken. Dankzij verbeelding gaan we anders denken en kunnen we ons nieuwe werelden voorstellen.

Als spelend ontdekken en leren

Onze actieve, ervaringsgerichte pedagogie vertrekt vanuit het artistieke. Bij ons ligt de focus op fantasie en creativiteit eerder dan theorie en techniek. We stimuleren de verbeelding van kinderen en jongeren met de installaties uit ons Imaginarium. Samen beleven en experimenteren staat voorop, maar ook plezier maken. De som van één en één kan bij Amadeo Kollectif drie zijn, maar evengoed vijf. 

Het volgende hoofdstuk samen met jou?

Amadeo Kollectif brengt verbeelding naar lokale gemeenschappen en instellingen (scholen, bibliotheken, cultuurcentra, musea, speelpleinen, festivals enz.) over heel België, want we werken zowel in het Frans als het Nederlands. We vertrekken van jouw specifieke vragen en noden om ook bij jou een creatief verhaal te schrijven met een happy end.

Jaarlijks begeleiden we duizenden kinderen en jongeren bij hun eerste stappen naar individuele en collectieve creativiteit, expressie en cultuurbeleving. Is jouw groep als volgende aan de beurt?

Contacteer ons om de verschillende mogelijkheden te bespreken

Ontdekken

Meer weten over ons?

Download hier onze jaarverslagen

Bekijk hier ons volledig partnerdossier