Ons verhaal

Schrijf mee aan ons verhaal

Na een samenwerking van 1993 tot 1999 met de bekende Franse geluidskunstenaar, Etienne Favre, bracht Pierre Beauvois verschillende artiesten, pedagogen en ambachtslui samen. Uit deze unieke combinatie van profielen en vaardigheden groeide een mooie samenwerking die uitmondde in Amadeo Kollectif: een kunsteducatieve organisatie gekend voor zijn fantasierijke Imaginarium.

Vandaag zet Amadeo Kollectif, onder leiding van Filip Langenbick, dit project voort met de energie en de vaardigheden (artistiek, technisch, pedagogisch…) die ons gedurende meer dan 20 jaar hebben meegenomen op een reis naar Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

Amadeo Kollectif

… is een creatieatelier boordevol collectieve experimenten die de verbeelding stimuleren. Deze creatieve, kunstzinnige ervaringen worden professioneel omkaderd door artiesten, pedagogen en ambachtelijk vakmanschap.

A Kollectif Experiment in Imagination

Samen willen we de verbeelding van kinderen en jongeren stimuleren. We willen hen op een laagdrempelige manier laten proeven van cultuur en collectieve creatie. Want we zijn ervan overtuigd dat verbeelding veerkracht geeft. Ze doet dromen, creëren en samenwerken. Dankzij verbeelding gaan we anders denken en kunnen we ons nieuwe werelden voorstellen.

Als spelend ontdekken en leren

Onze actieve, ervaringsgerichte pedagogie vertrekt vanuit het artistieke. Bij ons ligt de focus op fantasie en creativiteit eerder dan theorie en techniek. We stimuleren de verbeelding van kinderen en jongeren met de installaties uit ons Imaginarium. Samen beleven en experimenteren staat voorop, maar ook plezier maken. De som van één en één kan bij Amadeo Kollectif drie zijn, maar evengoed vijf. 

Het Imaginarium
… is een brede waaier aan interactieve kunstwerken en installaties. Ze zijn gegroeid uit onze overtuiging dat spel en verbeelding krachtige technieken zijn. Onze Artistieke Begeleiders nemen jouw publiek mee op een experimentele ontdekkingstocht van hun verbeelding en vindingrijkheid. Samen werken ze op een speelse manier aan een collectieve creatie. We zetten jouw doelgroep aan tot dromen, dromen van een andere wereld.

Het volgende hoofdstuk samen met jou?

Amadeo Kollectif brengt verbeelding naar lokale gemeenschappen en instellingen (scholen, bibliotheken, cultuurcentra, musea, speelpleinen, festivals enz.) over heel België, want we werken zowel in het Frans als het Nederlands. We vertrekken van jouw specifieke vragen en noden om ook bij jou een creatief verhaal te schrijven met een happy end.

Jaarlijks begeleiden we duizenden kinderen en jongeren bij hun eerste stappen naar individuele en collectieve creativiteit, expressie en cultuurbeleving. Is jouw groep als volgende aan de beurt?

Contacteer ons om de verschillende mogelijkheden te bespreken

Ontdek

Meer weten over ons?

Bekijk hier ons volledig partnerdossier


Partnerdossier NL

Download hier onze jaarverslag


Jaarverslag 2023