Werkwijze

Een samenwerking op jouw maat

Elke groep en situatie zijn anders. Daarom komen we graag bij jou langs om een eventuele samenwerking te bespreken. We bekijken dan samen jouw doelstellingen, doelgroep, een eventueel thema, de duur en frequentie van de sessies, het Imaginarium en hoe de sessies passen binnen jouw werking of muzisch aanbod. Jij vraagt, wij draaien!

De kinderen en jongeren staan centraal

Amadeo Kollectif werkt met korte prikkels, artistieke weken en lange trajecten. Maar elk project, hoe lang of kort ook, vertrekt vanuit de leefwereld van de kinderen of jongeren. Aan de hand van artistiek materiaal uit ons Imaginarium nemen onze begeleid(st)ers de deelnemers mee op creatieve ontdekkingstocht. Al doende krijgen de kinderen en jongeren nieuwe inzichten.

Focus op verbeelding, expressie en creativiteit

Verbeelding staat centraal in onze artistieke werking. Naargelang de gewenste kunstdiscipline, de leeftijd en de interesses van de deelnemers gaan we met andere instrumenten aan de slag om de expressie en de creativiteit van jouw publiek te prikkelen. We gaan voor beleving en spel, eerder dan theorie of techniek. De focus ligt op fantasie en creativiteit. Door samen te experimenteren en plezier te maken, verruimen we hun blik.

Werken aan een collectieve creatie

Meestal werken we naar een gezamenlijk resultaat: een toonmoment, tentoonstelling, video, modeshow, blog, website, muurschildering, boek, sculpturen … De Artistieke Begeleid(st)ers van Amadeo Kollectif zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen aan het eindproduct, maar zonder hoge verwachtingen of druk te creëren.

Voor ons is het proces belangrijker dan het product. De ervaring en beleving staan centraal. We helpen de kinderen en jongeren om eventuele drempels te overwinnen om hun verbeelding aan te boren en zich creatief te uiten. Zo helpen we jouw deelnemers groeien.

1001 mogelijkheden

Amadeo Kollectif zet met plezier zijn Imaginarium en zijn begeleid(st)ers in voor jouw doelen en evenementen. Daarbij heb je de keuze uit verschillende kunstdomeinen en instrumenten. Een paar voorbeelden om je op weg te zetten:

  • Een kunstzinnige voorstelling op basis van een werk uit de bibliotheek.
  • Klanksculpturen op je festival of evenement om bezoekers te prikkelen.
  • Een Open Orchestra in je culturele centrum: participatieve muziekvoorstellingen voor groot en klein.
  • Een nieuwe inrichting van je ruimte op een artistieke manier.

Grensoverschrijdend gedrag en integriteitsbeleid

Ontdek

Contacteer ons om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Ontdek

Het Amadeo Toolbook voor onze artistieke begeleiders

Ontdek