Lange trajecten

Fantasierijke sessies over een langere periode

Amadeo Kollectif organiseert langere artistieke trajecten, al dan niet op regelmatige basis, voor groepen die collectieve creatie een niveau hoger willen tillen, of meer diepgang zoeken. We bieden kunstzinnige avonturen van 5 sessies tot een volledig jaar. Elk traject wordt uitgewerkt in nauwe samenwerking met jou als partner, op maat van jouw noden en wensen.

Collectief experimenteren en groeien

Met onze lange trajecten kunnen kinderen en jongeren over een langere periode nieuwe vormen van expressie uitproberen en samen experimenteren. Zo kunnen alle deelnemers hun talenten ontwikkelen en hun creativiteit ontplooien. Lange trajecten zorgen voor een voldaan gevoel bij de kinderen of jongeren, want iedereen kan succes ervaren.

In een lang traject komen verschillende thema’s aan bod. We gaan graag met jouw thema’s aan de slag, maar Amadeo Kollectif heeft ook zijn eigen jaarthema waar je uit kunt putten. Vaak werken we ook rond identiteit. We linken de verschillende onderwerpen met elkaar en bouwen zo een logisch creatief proces op, met eventueel een toonmoment of creatie aan het einde van de rit.

Het creatief proces staat centraal

In tegenstelling tot academies en de meeste kunsteducatieve organisaties, legt Amadeo Kollectif niet de focus op techniek – al is die natuurlijk wel belangrijk – maar op het experimenteren en ervaren. We willen de kinderen en jongeren een beleving bieden. Dat ze op onderzoek gaan. En dat ze, meestal samen, maar soms ook individueel, iets creëren vanuit hun eigen ervaring.

Het creatief proces staat bij ons altijd centraal. Onze Artistieke Begeleid(st)ers helpen de deelnemers evolueren door middel van gerichte opdrachten. Die zijn aangepast aan jouw doelstellingen, maar gelijk welk traject ontwikkelt vaardigheden en samenwerking. Het gezamenlijke proces versterkt de deelnemers in wie ze zijn en wat ze zijn.

Een Imaginarium als springplank

Met ons Imaginarium slaan we de brug tussen spel en creatie. Onze unieke, interactieve kunstinstallaties nodigen kinderen en jongeren uit om te experimenteren en hun verbeelding aan te scherpen. Ze laten de deelnemers ongedwongen proeven van verschillende artistieke domeinen.

Door de speelse, laagdrempelige benadering zijn onze trajecten toegankelijk voor alle kinderen en jongeren, ongeacht hun artistieke ervaring. Onze professionele begeleid(st)ers bouwen geleidelijk het proces op. Met gerichte opdrachten brengen de deelnemers hun verhaal tot leven. Dat kan in de vorm van beeldende, muzikale, plastische, theatrale expressie …

Vraag ons een vrijblijvend voorstel voor trajecten op jouw maat.

Ontdek