StreetFuDjinn

Begeesterende fusie

Jongeren hebben nood aan een speelse trigger om hun verbeelding te prikkelen. Daarom laten we onze Fujinn-klanksculpturen samensmelten met op straat gegroeide kunstvormen om de creativiteit van kinderen en jongeren te stimuleren.

Creativiteit voor zelfontplooiing

Met StreetFuDjinn creëren we een creatieve omgeving waarin jongeren hun bezorgdheden en uitdagingen kunnen uitdrukken en verwerken.

We doen dat met een combinatie van de Fujinn-klanksculpturen en ‘street art’. ‘Djin’ betekent ‘onzichtbaar’ in het Arabisch en in het Oosten wordt dit woord ook gebruikt om te verwijzen naar een magische geest. De fusie tussen Fujinn en street art zorgt immers voor een apart soort magie.

Deze activiteit wordt omkaderd door 3 tot 4 begeleid(st)ers waarbij meerdere groepen van ongeveer 12 kinderen of jongeren doorschuiven en zo kunnen proeven van de verschillende straatkunstvormen.

Klankexperimenten

Fujinn bestaat uit grote klanksculpturen waarmee je gemakkelijk samen kunt componeren en spelen. De grootste kracht van Fujinn is dat het een rondtrekkend Imaginarium is. We kunnen ermee de openbare ruimte intrekken en zo op de omgeving inspelen. Bij deze klankexperimenten wordt de jongeren uitgenodigd om mee te jammen.

Street art

Met StreetFuDjinn stellen we creatieve prikkels en activiteiten voor aan jongeren waarin ze verschillende straatkunsten kunnen verkennen, van een namiddag tot verschillende dagen.

Zo komt ons Imaginarium Fujinn naar jou toe (jouw school, plein, (skate)park, jeugdcentrum, festival …) en wordt het een brandpunt van meerdere activiteiten in diverse disciplines rond collectieve kunst in de openbare ruimte.

De jongeren onderzoeken en ontdekken. Samen met onze artistieke begeleid(st)ers werken ze aan een eigen repertoire. Ze maken hun eigen composities met de Fujinn-klanksculpturen, stuk voor stuk volwaardige instrumenten. We vullen dit aan met andere kunstvormen zoals street dance en street art.

StreetFuDjinn op maat van jouw doelpubliek

StreetFuDjinn past zich aan naargelang jouw budget en het aantal jongeren dat je wil aanspreken met 2 tot 4 workshops in een doorschuifsysteem.

Prikkelworkshop (4 tot 8 uur)

 • Bij het begin van de workshop kiezen de jongeren twee tot drie disciplines.
 • Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 per workshop.
 • Na een uur schuiven de jongeren door naar een andere discipline.
 • Na 3 uur hebben de jongeren van alle kunstvormen kunnen proeven en kiezen ze een discipline waarin ze zich willen verdiepen.

Artistieke weken of kampen (3 tot 5 dagen)

 • Per groep en per dag ontdekken de jongeren een nieuwe kunstvorm.
 • Na 3 dagen verdiepen ze zich in de discipline die zij het leukst vinden.

De voorgestelde disciplines

Fujinn, de muzikale workshop als hart van de collectieve ervaring
De jongeren worden begeleid door onze artistieke begeleid(st)ers en creëren dankzij deze atypische en intuïtieve instrumenten ritmes, beats en melodieën. Afhankelijk van de groep varieert het thema of het genre van de muziek. De collectieve creatie staat centraal.

Lichaamsexpressie in verschillende vormen
Lichaamsexpressie in de openbare ruimte kan verschillende vormen aannemen: dans, straattheater, circusacts, enz. Ook in de dans zelf variëren de stijlen, van een flashmob, breakdance, capoeira tot tango. Samen verkennen we de mogelijkheden en de dynamiek tussen de straatartiest, de kunst en de jongeren.

Street art in 101 technieken
Street art is elke vorm van kunst in de openbare ruimte en omvat verschillende technieken zoals graffiti, stencil, mozaïek, sticker, poster en collage. Onze artistieke begeleid(st)ers gaan met deze verschillende technieken aan de slag samen met de jongeren.

Initiatie tot skateboarden (volgens de beschikbaarheid van onze externe partner en materiaal)
Skateboarding werd geboren op de betonnen stoepranden in de straten. Het is zowel een sport als een manier om je voort te bewegen. Op kleine modules en stedelijke elementen kunnen jongeren leren skateboarden.

Initiatie tot parkour
Parkour is een bewegingskunst die in de voorsteden van Parijs is ontstaan. Ze bestaat erin om stedelijke hindernissen te overwinnen. Het is zowel een vrijetijds- als een sportdiscipline die je zelfstandig en zonder materiaal kunt beoefenen. We leren verschillende technieken om te rennen, springen, klimmen, balanceren enz.

Collectieve creatie
Aan het einde van de workshops werken de jongeren, met de hulp van de artistieke begeleid(st)ers aan een gemeenschappelijke voorstelling. In het kader van een artistieke week kan dit zelfs een optreden voor publiek en/of een videoclip zijn. Zo begeesteren we jong en oud met collectieve werken op ritmische geluidfusies.

Praktisch

 • Gebruikt Imaginarium: Fujinn
 • Benodigde ruimte:
  • binnen en/of buiten, min. 120 m²
  • + 70 m² per extra workshop
  • voor parkour- of skateboardinitiaties hebben we een aangepaste omgeving nodig of de nabijheid van een skatepark
  • hoogte voor Fujinn-workshop: 6 meter
 • Opbouw: 2 uur
 • Doelgroep: 9 tot 18 jaar
 • Formules: prikkels, creatieve weken, lange trajecten
 • unstvormen: muzikale expressie, lichaamsexpressie, graffiti, street art, street dance
 • Duur: dag, week, schooljaar
 • Gelieve dit project voldoende op voorhand te boeken zodat wij de tijd hebben om de nodige begeleiders vrij te maken.

Prijzen

 • € 1.650,- voor de eerste groep van 15 kinderen of jongeren
 • € 1.250,- voor de tweede groep van 15 kinderen of jongeren
 • € 1.100,- voor de derde groep van 15 kinderen of jongeren
 • Excl. Transportkosten
 • Excl. Opvang voor en na de begeleidingen alsook tijdens het middagpauzes

Voor 3 groepen van 15 kinderen komt dit op € 89,- per deelnemer.

Deze prijzen gelden enkel als er 3 groepen geboekt worden in dezelfde week.

In samenwerking met