Fujinn

Een ritmische reis

We noemen Fujinn ook wel een ‘Open Orchestra’ omdat iedereen mee kan musiceren. Dit Imaginarium bestaat uit negen grote klanksculpturen met een erg divers bereik, gaande van percussie tot snaar- en luchtinstrumenten … De monumentale, complementaire instrumenten creëren een indrukwekkende auditieve en visuele ervaring.

Speel met ons

Klik op de instrumenten van de onderstaande foto om klanken te beluisteren of gebruik je toetsenbord om te composeren.
Vergeet je geluid niet aan te zetten!

Laagdrempelig en toegankelijk concert

Op jouw evenement of festival spelen onze Artistieke Begeleid(st)ers eerst een set/compositie in concertvorm. Ze voeren meeslepende muziek op die erg cinematografisch is. De luisteraars worden ondergedompeld in een bepaalde sfeer of meegevoerd naar een prachtige plaats.

Daarna laten ze jouw publiek de toegankelijke instrumenten ontdekken via improvisatieopdrachten, bv. sound painting. Uiteindelijk leren mensen uit het publiek samen muziek maken op deze bewonderenswaardige, unieke instrumenten.


Video: Fujinn Open Orchestra Jam Sessie met Norbert Pflanzer, Rik Staelens, Alec en Dirk Wachtelaer.

Verbinding en bevrijding door muziek

Met Fujinn brengen we kunst op een laagdrempelige manier naar de mensen toe. We creëren muzikale vrijheid en tonen dat iedereen muziek kan maken. Ritme is daarbij een sleutelelement. Het creëert een bepaalde vibratie. Het wekt een bevrijdend gevoel op.
 
Door het samenspel, gaat het publiek ook naar elkaar luisteren. Samen vormen de muzikanten uit het publiek harmonieuze melodieën. De instrumenten en ritmes ondersteunen elkaar. Ieder krijgt de kans om zich te laten horen.

Zo nemen we het publiek mee op een ritmische reis.

Praktisch

  • Benodigde ruimte: binnen en buiten, min. 100 m²
  • Doelgroep: vanaf 6 jaar
  • Formules: korte prikkels, lange trajecten, festivals
  • Kunstvorm: muziek en dans
  • Duur: halve dag, dag, week, maand

Technische fiche Fujinn

Vraag ons vrijblijvend hoe dit Imaginarium in jouw activiteiten past.

Ontdek