Vorming: Maskers maken

24 april van 9 tot 13 uur
met Catherine Pairoux

In de praktijk

 • Publiek : artistieke begeleid(st)er
 • Type : vorming
 • Duur : halve dag: (2 tot 3 uur)
 • Leeftijd : 18+
 • Discipline : plastische kunsten
 • Prijs :
  Deelname aan onze opleidingen in 2024 is gratis.
  Inschrijven verplicht.

Mask'Arade : Maskers maken met Catherine Pairoux

24 april van 9 tot 13 uur

Maskers maken deel uit van elke cultuur en elk land.

Ze zijn ook erg populair in kinderspelletjes, zodat kinderen zich kunnen identificeren met of in de huid kunnen kruipen van een personage of dier.

In deze workshop maken we kennis met de verschillende technieken om maskers te maken.

Catherine Pairoux

Catherine Pairoux is een kunstenaar met een gevarieerd parcours, die artistieke studies heeft gevolgd en een reeks rijke professionele ervaringen heeft opgedaan. Van 2011 tot 2019 werkte ze als artistiek interventiemedewerker bij Amadeo Kollectif, en daarvoor was ze verhalenverteller in kinderdagverblijven en animator in verschillende programma’s en administraties. Haar betrokkenheid strekt zich ook uit tot het creëren van voorstellingen en het geven van animatie voor kinderen. Ze heeft ook schilderles gegeven en deelgenomen aan inclusieve kunstprojecten met mensen met een handicap. Haar opleiding omvat diverse gebieden zoals gebarentaal, geweldloze communicatie, dans, Tai Ji en kunsttherapie, wat haar betrokkenheid bij artistieke expressie, communicatie en sociale inclusie illustreert.

Locatie :

Amadeo Kollectif
Wijnheuvelenstraat 307
1030 Schaerbeek

Amadeo Kollectif biedt opleidingen aan voor artistieke begeleid(st)ers die actief zijn binnen het kader van onze samenwerkingen, en meer algemeen, met betrekking tot kinderen, jongeren of gezinnen. Deze opleidingen zijn initiaties tot artistieke technieken, die verband houden met specifieke disciplines, als pedagogisch gericht op het versterken van groepscohesie.

Daarnaast vervullen onze opleidingen een laboratoriumfunctie met als doel onze projecten te verbeteren of nieuwe projecten te ontwikkelen. Door deze praktische benadering bieden we artistieke begeleid(st)ers de tools en vaardigheden die ze nodig hebben om effectief te werken binnen onze partnerschappen en om innovatieve projecten te realiseren die een positieve impact hebben op de doelgroepen waarmee we werken.

Inschrijvingen

 • Scroll na het versturen terug naar het einde van deze pagina om te zien of jouw inschrijving goed verstuurd is.

  Faites défiler vers le bas après l'envoi pour revenir à la fin de cette page et vérifier si votre inscription a été correctement soumise.
Back to the list