Collectieve muurschildering op de speelplaats … en overal

Klavertje Vier, Breendonk met Amadeo Kollectif
Van 9 tot en met 12 jaar.

Een grote, lege muur op de speelplaats. Als we die nu eens door de leerlingen lieten beschilderen? Dat was het uitgangspunt. Al snel werd bedacht dat dit een mooi beeld van de waarden van de school zou kunnen opleveren, zoals die door de kinderen worden gezien.
Daarmee ging Amadeo Kollectif aan de slag, samen met de leerlingen van het 6de jaar. In de eerste sessies maakten ze kennis met diverse vormen van street art. Belangrijke kunstenaars zoals Keith Haring, Slinkachu en Banksy passeerden de revue.

We bekeken niet enkel hun werk, thema’s en technieken, het was ook de bedoeling om ze uit te proberen. De kinderen ontwierpen zo hun eigen tag, sneden sjablonen, spoten graffiti en fotografeerden hun eigen ‘little people’. Zo leerden ze om aandacht te hebben voor hun omgeving, om groot én klein te kijken, hoe ze grafisch een verhaal kunnen vertellen en welke technieken hen het best liggen.

En dan de apotheose: de hele school werd hun canvas. Overal verschenen kleine en grotere muur- en vloerschilderingen. Aan de leraarskamer, op de trap, in een speeltuig. Kleine en grote verrassingen voor de hele school.
De kinderen van het vijfde jaar staan al te trappelen. Volgend jaar is het aan hen …

In samenwerking met Dynamo van Cultuurkuur.