23 november 2023

GRATIS STUDIEDAG:inclusief werken in musea via onze zintuigen

Amadeo Kollectif is één van de kunsteducatieve partners van Res-sentir/Op de tast uit Noord-Frankrijk & Vlaanderen die hun inzichten delen over het tweejarig onderzoek- en uitwisselingsproject rond inclusief werking in musea.

Wat ?

Res-sentir/Op de Tast is een tweejarig samenwerkingsproject dat een praktijk van cultuureducatie ontwikkelt die inclusie bevordert, kennis bundelt en professionele praktijken deelt tussen Vlaanderen en Hauts-de-France. We staan stil bij vragen zoals: Hoe kunnen we het universele karakter van hedendaagse kunstpraktijken in de verf zetten en de kunstbeleving toegankelijker maken via de zintuigen? Hoe kunnen we cultuureducatie bedenken die mensen met verschillende achtergronden, moedertalen of beperkingen niet uitsluiten?

Na een periode van intens actieonderzoek, geleid door de leden van de stuurgroep en opgevolgd door onderzoeker Béatrice Madiot (Université de Picardie Jules Verne), brengt de studiedag verslag uit over het hele project. Het wordt een combinatie van presentaties, rondetafelgesprekken en interactieve workshops met als voornaamste focus: het streven naar inclusieve cultuureducatie via de zintuigen.

Welkom op de studiedag!

Waar?

De deelname is gratis.

Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains (Rue du Fresnoy 22, 59200 Tourcoing, Frankrijk)

Simultane vertaling van alle presentaties.

Inschrijving en programma

Ontdek