Voor festivals

Een speelse toets voor je festival of evenement

Hoe creëer je een creatieve interactie met je publiek, bijvoorbeeld tussen verschillende acts? Hoe verhoog je de kunstzinnige beleving van de festivalgangers? Hoe wakker je de ontmoeting tussen onbekenden aan? Daar heeft Amadeo Kollectief een speels en kunstzinnig antwoord op. Met onze interactieve installaties en voorstellingen geef je jouw evenement een extra dimensie.

Open sessies voor iedereen die wil

We hebben ook een aantal open formules waarbij jouw publiek vrij in- en uitstapt. Zo kunnen je bezoekers proeven van kunstvormen die hun verbeelding aanwakkeren. Met het Amadeo-eiland, Maderas of Vormidable gaan mensen aan de slag met houten vormen en creëren zo samen een levend kunstwerk.
De meeste Imaginarium zijn geschikt voor open workshops van 3 tot 5 uur. Een Amadeo-begeleid(st)er neemt je bezoekers mee op ontdekkingstocht van de vele artistieke mogelijkheden om samen creatief bezig te zijn. Het Amadeo-eiland wordt door twee Amadeo-begeleid(st)ers begeleid.

Participatieve voorstellingen met jouw publiek in de hoofdrol

Onze participatieve voorstelling of ‘Open Orchestras’ zetten aan tot verbeelding, samenwerking en tomeloze creatie. Het is een combinatie van een voorstelling/concert met ongewone installaties en attributen, waarna het publiek, jong en minder jong, zelf interactief aan de slag gaat.

Momenteel werkt Amadeo Kollectif aan twee ‘Open Orchestras’: eentje op basis van het Amadeo-aterlier en een tweede aan de hand van de Fujinn installatie. Beide sessies duren 50 minuten, waarvan 25 minuten voorstelling/concert en 25 minuten co-creatie door het publiek.

Pak uit met indrukwekkende klanksculpturen

Vier enorme klanksculpturen dagen jouw publiek uit mee te spelen in het subtiele spel van klanken. Zonder hun beweging is er geen geluid. De zachte tonen van de installaties vermengen zich harmonieus met de festivalruis.
Deze zelf geproduceerde minimalistische soundtrack is niet enkel leuk, het doet mensen ook stilstaan bij het verschil tussen geluid, ruis, lawaai en muziek. Je kunt je bezoekers vrij laten experimenteren, of onze Amadeo-begeleid(st)ers kunnen het publiek op weg zetten in hun beleving. Ze sporen jong en oud aan om zich in te leven in het voorgestelde Imaginarium.

Mini of maxi? Aan jou de keuze welke sculpturen je wilt combineren.

 Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden voor jouw festival of evenement.

Ontdek