Atelier Amadeo

Een meeslepend auditief rijk

Met Atelier Amadeo ligt een idyllisch klanklandschap met prachtige muziekinstrumenten aan je voeten. Het Imaginarium bestaat uit verschillende instrumenten, zo geplaatst dat het kan dienen voor een speels muzikaal decor.

Onze Artistieke Begeleid(st)ers nemen kinderen of jongeren mee op ontdekkingstocht door het landschap. Aan de hand van de landschapselementen en geluiden bouwt de groep samen een verhaal. Tegelijk wordt er gewerkt rond muziek.

Speel met ons

Klik op de instrumenten van de onderstaande foto om klanken te beluisteren of gebruik je toetsenbord om te composeren.
Vergeet je geluid niet aan te zetten!

De kracht van visuele en auditieve verbeelding

Atelier Amadeo wakkert de visuele verbeelding van je doelgroep aan door de fantasierijke landschapsinstrumenten. Die gaan de kinderen of jongeren linken aan de geluidsverbeelding. Aan de hand van associaties zetten ze een visueel beeld om in beweging en vervolgens in klank.

  • Hoe klinkt het als een tijger zijn nagels vijlt?
  • Als vissen zouden zingen, welk is dan hun lied?
  • Wat voor ruis maakt een drukke stad? Kunnen we hier toch een melodie in vinden?

 

Vervolgens gaan we met deze klanken aan de slag. We verbinden beeldende en auditieve taal. We betrekken daar desgewenst en volgens de beschikbare tijd nog andere kunstdisciplines bij om het verhaal te versterken (theater, stop-motion, dans of tekeningen). De verschillende geluiden stimuleren de fantasie van de kinderen of jongeren.

Alles is mogelijk in dit meeslepend rijk waar elk geluid een apart verhaal heeft.

Praktisch

  • Benodigde ruimte: binnen, min. 100 m²
  • Doelgroep: van 2,5 jaar tot 12 jaar

Technische fiches Atelier Amadeo