We zijn verheugd om de getalenteerde Philippe Cap in de schijnwerpers te zetten, een gepassioneerde muzikant die met Amadeo Kollectif samenwerkt om onze creatieve ervaringen te verrijken.

Verkenning van de Verbeelding met Philippe Cap

Wie is Philippe Cap?

Philippe Cap is een kunstenaar met een enorme passie voor muziek en een grenzeloze nieuwsgierigheid naar verschillende culturen. Philippe brengt veel ervaring en inspiratie naar Amadeo Kollectif, waar we al sinds 2004 mee samenwerken.

Fujin: Een Fantastische Sensoriële Ervaring

Fujin, een van de belangrijkste projecten van Philippe Cap met Amadeo Kollectif, is een ware sensoriële ervaring. Bestaande uit negen monumentale geluidssculpturen, biedt Fujin een gevarieerd scala aan instrumenten, variërend van percussie tot snaren en blaasinstrumenten. Deze sculpturen produceren niet alleen geluiden, ze creëren een boeiende sonische en visuele wereld, waarbij toeschouwers worden uitgenodigd om ondergedompeld te worden in een meeslepende ervaring waar kunst en muziek samenkomen.

Mumobox: Speelse Verkenning van de Verbeelding

Mumobox daarentegen is een speelse verkenning van de verbeelding. Via mysterieuze dozen worden kinderen en jongeren uitgenodigd om hun eigen creativiteit te ontdekken. Elke doos onthult een nieuwe kant van het verhaal, waardoor de deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen verhaal te ontwikkelen en zich onder te dompelen in een wereld van verbeelding en spel.

Geluidscreaties voor festivals

Philippe Cap en het Amadeo Kollectif realiseren innovatieve en participatieve projecten. Zo hebben ze bijvoorbeeld in het kader van het Park Poétik festival samengewerkt met buurtbewoners om een interactieve geluidssculptuur te creëren met als thema water. Dit collectieve kunstwerk, aangedreven door water, transformeerde de openbare ruimte tot een plek van ontdekking en verwondering, waar elke voorbijganger kon bijdragen aan het geluidsspektakel.

Vorming: Lutherie Sauvage – Bouwen van instrumenten

Blijf op de hoogte voor de volgende evenementen van Philippe Cap! Ten eerste staat er een spannende workshop instrumentenbouw op het programma. Tijdens deze workshop krijgen deelnemers de kans om te leren hoe ze muziekinstrumenten kunnen maken van gerecyclede of eenvoudige materialen. Samen zullen we de basis van instrumentenbouw verkennen, waarbij we de creativiteit en vindingrijkheid van iedereen stimuleren.