Beleef het plezier van experiment en spel.

Experimenteren is al doende leren: we evolueren op het ritme van onze ontdekkingen. Amadeo Kollectif nodigt uit tot experimenteren via kunstinstallaties ondergebracht in een school, een gemeentelijke ruimte, in de stad, in een cultureel centrum,…

Onze geluidsinstallaties stimuleren de notie van collectieve deelname. Ervaar en neem met Amadeo Kollectif deel aan een reusachtig laboratorium dat zich, al jaren, continu verplaatst van ruimte naar ruimte, naargelang onze samenwerkingen in Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

Onze pedagogische projecten en kunstinitiaties

Amadeo Kollectif begeleidt je bij je activiteiten rond artistieke initiatie. In onze IMAGINARIUMS, bestaande uit sculpturen en sonore instrumenten, treden de deelnemers in interactie met het door kunstenaars gecreëerde universum.
De reacties van de deelnemers geven vorm aan onze ateliers, wat zelfs leidt tot het scheppen van nieuwe creaties rond hun werkelijkheid.

Amadeo Kollecitf is al lang actief op plaatsen waar kinderen zijn na de schooltijd, in de vakantie, weekends … Van de bibliotheek, tot een lokale jeugdbeweging, tijdens een kamp of zelfs op een groot festival. Kamo komt graag op bezoek met installaties om kinderen te prikkelen met sculpturen en werkvormen.
Ook binnen de vrije tijd beleven kinderen een geweldig avontuur en een eigen verhaal. Vooral in hun vrije tijd bloeien kinderen op een eigen manier open.

Een schoolproject

Ontdekken

Bibliotheken, Culturele Centre, Musea

Ontdekken

Jeugddienst

Ontdekken

Immersieklassen

Ontdekken

Een vakantiestage

Ontdekken

Open workshop

Ontdekken

Een korte prikkel workshop

Ontdekken

Onze installaties en participatieve voorstellingen.

De installaties van het Amadeo Kollectif nodigen uit tot interacties die de emoties en de verbeelding stimuleren. De bezoeker stelt een handeling waardoor een geluid of een beweging tot stand komt. Deze ingreep wijzigt de sonore omgeving die aanzet tot reactie en dialoog. Samen met de Amadeo-begeleiders worden de bijdragen van de bezoekers verzameld, samengebracht, opnieuw geïnterpreteerd, aangevuld en uitgebreid. Onze tentoonstellingsruimten worden ingepalmd en getransformeerd tot ontmoetings- en creatieruimten.

Voor evenementen of festivals .
Alle publiek.
Binnen of buitenruimte.

Het eiland Amadeo

Ontdekken

Fujinn Open Orchestra

Ontdekken

Creaties

Amadeo Kollectif geeft kunstenaars de kans om installaties te creëren die tot leven komen in scholen, culturele centra, festivals, parken en musea.
De werken worden gerealiseerd in onze ateliers in co-creatie met gastkunstenaar en met ons technisch team.

Ben je kunstenaar?

Ontdekken

Ons atelier

Ontdekken