Wo Wu Wei

Het fietsend orgelwiel

De Wo Wu Wei-fiets heeft een groot wiel met orgelpijpen als spaken. De middelpuntvliedende kracht perst zo tonen uit het draaiende wiel. Zo speelt Wo Wu Wei een fluisterende ode aan de wind. Als je goed luistert, fluistert deze klanksculptuur haar naam.

Speel met ons

Click on the picture below to hear the instrument's sound or use your keyboard
Don't forget to turn on the sound!

Uitnodiging tot beweging

Deze bijzondere fiets zet jouw publiek aan om het werk om het wiel in beweging te brengen. De spaken zijn voorzien van 16 gestemde orgelpijpen die zachte, ijle basklanken voortbrengen op het tempo van de fietser.
Door sneller of trager te fietsen breng je zelf de melodie op gang. De combinatie van beweging en geluid ontspint zich op een leuke, ongedwongen manier. Het is een spontane ontdekking, een aangename spielerei.

Voor groot en klein

Het is een fiets op maat van volwassenen. Maar niets houdt kinderen tegen om een creatieve oplossing te vinden om toch tonen uit het orgelwiel te toveren. Of ze zijn het luisterende oor. Deze klanksculptuur wekt een vrolijk gevoel op. Met je eigen actie bepaal je zelf hoe het klinkt.

Het enorme orgelwiel zet je verbeelding aan het werk. Wo Wu Wei verrast je dat een alledaagse fiets een totaal andere functie kan hebben. En ook al kun je het ritme versnellen, toch zit er een traagheid in het geluid, zoals een school logge walvissen of een huisjesslak die gezapig voortglijdt.

Al fietsend brengt het orgelwiel denkbeeldige werelden samen. 

Praktisch

  • Benodigde ruimte: buiten, min. 40 m²
  • Doelgroep: van 6 tot 99 jaar
  • Formules: korte prikkels, festivals
  • Kunstvorm: muziek, geluidskunst
  • Duur: halve dag, dag, week, maand

Vraag ons vrijblijvend hoe dit Imaginarium in jouw activiteiten past.

Découvrir