Maurice

Geduldige watersymphonie

Maurice bestaat uit acht buizen gevuld met water en verbonden met luchtkussens. De buizen staan in een halve cirkel opgesteld die kleiner is dan een volwassene, maar groter dan een kind. Voor groot is het klein en voor klein is het groot. Maar voor iedereen is het een aparte openbaring.

Gave gorgelende geluiden

Laat jouw publiek deze klanksculptuur met de voeten bespelen. Door op de luchtkussens te stappen, wordt er lucht in de buizen met water gestuwd. Dat genereert subtiele, fijne, borrelende geluiden. De verschillende lengtes van de buizen zorgen voor verschillende tonen.

De zilverkleurige buizen met een rode gloed aan de binnenkant zijn net oorschelpen die meeluisteren naar het gorgelconcert. Of ze hebben misschien wel een botanische oorsprong. Jouw verbeelding vertelt je precies wat Maurice voor jou is.

Een oefening in aandacht en geduld

Maurice wordt als een halve maan opgesteld. Dit bevordert de aandacht en scherpt de zintuigen aan om de subtiele nuances op te pikken. De traagheid van de luchtkussentjes die zich telkens opnieuw vol lucht zuigen, vragen dan weer geduld, op het ritme van een slak of schildpad … Deze klanksculptuur leert jouw publiek ook gezapig delen en samenwerken, net zoals een luiaard.

Zo creëer je een watersymfonie op een toegankelijke en speelse manier.

  • Benodigde ruimte: binnen en/of buiten, min. 40 m²
  • Doelgroep: van 3 tot 99 jaar
  • Formules: korte prikkels, festivals
  • Kunstvorm: muziek, geluidskunst
  • Duur: halve dag, dag, week, maand

Vraag ons vrijblijvend hoe dit Imaginarium in jouw activiteiten past.

Ontdekken