Evo Sun

Zalig zinderende bassen

Evo Sun bestaat uit vier eensnarige gitaarachtige instrumenten met een cirkelvormige klankkast die geluiden uitstralen net als de zon. Jouw publiek schaart zich in een halve maan rond de instrumenten om met elkaar muzisch in dialoog te gaan.

Het geluid van de zon op aarde

De instrumenten produceren contrabasgeluiden die je kunt verhogen door de snaar op de fretten van de gitaarhals te drukken. Dat is zo eenvoudig dat iedereen er meteen mee weg is, maar toch verschillende klanken kan produceren.

Evo Sun biedt plaats aan een vierkoppig orkest dat symbool staat voor de vier windrichtingen. De geproduceerde geluiden doen denken aan de zinderingen van de aarde in de zon. Ze verbeelden alles wat zoemt: insecten, bijen, wespen … Evo Sun is een toegangspoort tot de kleine subtiliteiten van de natuur.

Communicatie met muziek

De vier instrumenten gaan met elkaar in communicatie. Met tokkelen, wrijven of slaan op de snaar komt de muziek tot leven. Jouw publiek speelt samen, om elkaar te versterken, elkaar te overstemmen, elkaar plaats te geven. Het individuele versterkt het collectieve.

Het samenspel verbeeldt de levenscyclus van de natuur. Van een woeste tornado tot de vibrerende geluiden van de vleugels van een bij. Evo Sun is voor ieder wat anders, maar samen wordt het een mooi verhaal. Het nodigt uit om de sfeer op te snuiven en om er zelf je eigen interpretatie aan te geven.

Spits je oren, voel de vibraties en kom tot rust.

Praktische

  • Benodigde ruimte: buiten, min. 80 m²
  • Doelgroep: van 5 tot 99 jaar
  • Formules: korte prikkels, festivals
  • Kunstvorm: muziek, geluidskunst
  • Duur: halve dag, dag, week, maand

Vraag ons vrijblijvend hoe dit Imaginarium in jouw activiteiten past.

Ontdekken